Hvad skal en interim manager kunne?

”Som mulig interim kandidat skal du kunne vise os, at du har haft en god karriere, er robust og har gennemgået flere forskellige problemstillinger i din karriere. Det er vigtigere, at du har en bredere værktøjskasse, end at du er specialist, fordi det handler om topledelse, og du skal kunne vise, at du kan skabe resultater gennem ledelse.

Den gode interim manager er også en, der kan kommunikere og har ydmyghed – for det er ikke din organisation, du er lånt ud til den. Du skal eksekvere og excellere og efterlade den, som var det din egen virksomhed, men du skal vide i baghovedet, at det er det ikke. Hvis du er for højkomprimeret og ikke kan hvile i din egen succes, men har brug for at stå forrest på scenen, har du kort sagt ikke det rigtige mindset.

Når din opgave er afsluttet, skal du kunne stå i hjørnet med et glas champagne og nyde, at organisationen har opnået en succes, som du har været en del af.”

Hvordan får man medarbejderne med?

”Der er ingen af de udfordringer, vi stiller vores kandidater, som kan lykkes med et one man band. Lederskab handler om, at folk skal følge dig, så vores kandidater skal kunne kommunikere klart og tydeligt, så medarbejderne kan se, hvorfor det giver mening for dem. Som interim manager skal man samtidig have modet til at træffe de rigtige beslutninger, og det kræver erfaring, ligesom du skal kunne facilitere rammen for de eksisterende medarbejdere og ledere, så de også kan være i det.

Mange har brug for tillid og tryghed for at kunne fungere i deres arbejdsliv, og virkeligheden er, at vi ikke alle bliver interim managers, og vi ikke alle bliver glade af at være i en virksomhed, hvor alt konstant er i spil. Her skal interim manageren formå at skabe en balance, hvor han eller hun kan skabe forandringer, samtidig med at medarbejderne kan følge med.”

Er det svært at komme ind i en virksomhed som interim manager?

”Det er altid en udfordring at være ny, og derfor skal interim managers evne lederskabet og kunne fornemme, hvornår og hvordan de skal agere. Men fordi det kan være svært at komme ind som ny leder, afklarer vi i Nextt Management på forhånd med kunden, hvordan de har tænkt sig at melde det ud i organisationen, så medarbejderne forstår, hvad det betyder, at de får en interim manager ind.

Hvis du spørger interim managerne selv, vil de sige, at det faktisk er overraskende let at træde ind i organisationerne. For mens lederkollegerne sidder i det faste karriere-setup med ambitioner om at komme til tops, kommer interim managerne ind på samme niveau med et klart mandat fra netop toppen.

Kollegerne ved dog, at det er på lånt tid, og det gør, at det er nemmere for dem at spille med end imod, og dermed tager de som regel godt imod interim manageren.”

Går du selv med en interim manager i maven, så kan du læse meget mere om processen her.

 


 

Nyhedsbrev