Interim Manager hjælper start-up virksomhed til markedet

Case

GlycoSpot har fået de kommercielle kompetencer, som skal udvikle dem fra en universitets-startup til en virksomhed i drift.

Da Anders Holme Jensen var med til at investere i GlycoSpot, så han et stort teknisk potentiale. Virksomheden havde et unikt produkt og kompetencerne til at udvikle det. Men som mange andre opstartsvirksomheder, så manglede de kommercielle kompetencer, som kunne bringe virksomheden fra udvikling til salg og drift.

Derfor tog han kontakt til Nextt Management, for at høre om muligheden for Try & Hire:

“Jeg kontaktede Christian fra Nextt Management, da vi var klar til at gå til markedet, men vi manglede nogle kompetencer til at få modnet virksomheden. Vi blev enige om at prøve at finde en interim manager, som ville indgå i en startup.”

Oplagt for start-ups

Nextt Management kontaktede deres prækvalifcerede netværk, og i løbet af få dage kvalifcerede de kompetente kandidater som ville indgå som kommerciel direktør i GlycoSpot. Og selvom hastigheden og mængden af kandidater imponerede Anders Holme Jensen, så var det ikke den primære grund til at vælge Nextt og interim:

“Når man skal indgå i et start-up, så bliver man ikke bare medarbejder – man bliver en drivkraf. Derfor er det smart at bruge muligheden for Try & Hire, så vi kan prøve kandidaten af og efterfølgende gå ind og lave en fast aftale. Så kan ejerkredsen også se, om der er fundament til at investere fere penge i projektet.”

Anders Holme Jensen kendte ikke til andre management-huse, som havde samme mulighed for Try & Hire. Og interim kandidater var oplagte til en start-up, da de har tilvalgt at arbejde mere selvstændigt med projekter.

Konkurrencedygtigt og gennemskuelig

Anders Holme Jensen havde tidligere brugt traditionel rekruttering til at fnde kandidater til lignende stillinger. Men det var både en langsommelig proces, og samtidig risikerer man ofe, at det bliver meget dyrt.

Med interim management hos Nextt oplevede han en mere tillidsfuld og åben proces:

“Alt blev lagt frem og var tydeligt for os. Når processen og kontrakten er gennemsigtig, så skaber det også tillid til selve processen.”

Det var derfor med rolig hånd, at Anders Holme Jensen indgik kontrakt med Nextt Management og interim manageren. Og hans tillid blev belønnet:

“Der er blevet taget hånd om alle de opgaver, som bare lå uløste hen. Det er primært præsentationen af produktet for kunder,” siger han og slutter: “Men da det er en erfaren manager, vi har fået, så kigger han også mere bredt på prisstrategi, produktportefølje og bygger hele virksomheden kommercielt op.”