Interim Manager hjælper vækstvirksomhed til markedet

Case

ClearView Trade havde brug for en alsidig salgsdirektør med sans for kompleksitet. Men som vækstvirksomhed, var det samtidig nødvendigt at se kandidaten an, inden man bandt sig. 

Arbejder man med kompliceret digitalisering i eksportbranchen, kræver det, at medarbejderne har indgående forståelse for området og kan gebærde sig i et evigt foranderligt miljø. Er man samtidig en vækstvirksomhed, er der hverken tid eller råd til at begå fejl i ansættelser.

ClearView Trade, som strømliner og automatiserer logistikprocesser og dokumenthåndtering i eksportbranchen, stod overfor en sådan udfordring. Vækstvirksomheden, der er stiftet af CEO, Morten Jensen Øllgaard, havde brug for en salgsdirektør, der både havde evnerne til at tage virksomheden skridtet videre i væksteventyret, og havde forståelse for de mange facetter af, og faldgruber i eksportbranchen.

“Det er et komplekst område, vi arbejder med. Meget af eksportbranchen er ikke digitaliseret, og det har ofte fatale konsekvenser for virksomheder, som eksempelvis bliver stoppet i tolden, fordi der er fejl i papirerne. Vi hjælper dem med at digitalisere processen, og dermed eliminerer vi de menneskelige fejl,” forklarer Morten Jensen Øllgaard.

“Men som vækstvirksomhed møder man hele tiden nye udfordringer og muligheder, så vi skulle finde en salgsdirektør, som forstod kompleksiteten, kunne lukke ordrer, forstå kundernes behov, være god til at forklare processerne, og samtidig være fleksibel og agil.”

Den rette kandidat

Udover, at stillingen stillede store krav til kandidaten, skulle vedkommende finde det spændende at indgå i en innovativ vækstvirksomhed.

“Vi ville gerne have mulighed for først at se personen an, og derfor besluttede vi os for at gå til Nextt Management, og få dem til at hjælpe os med at finde nogle interim-kandidater til en Try&Hire-proces,” fortæller Morten Jensen Øllgaard.

“Nextt Management fandt fire gode kandidater, og ud af dem valgte vi en med den helt rette erfaring – blandt andet fra to vækstvirksomheder.”

Nuværende salgsdirektør i ClearView Trade, Poul Andersen var den valgte kandidat. For Morten Jensen Øllgaard indså hurtigt, at han var den rette til stillingen.

“Poul Andersen har været med til at vækste vores pipeline og accellerere vores salg. Både ved at justere prismodellen, så vi får mere for produktet, men også så vi får optimeret salgsprocesserne. Samtidig er han god til at se, når vi har brug for særlige dokumenter til eksempelvis fødevareeksport, ligesom han er opsøgende i kunderelationer,” siger Morten Jensen Øllgaard, og tilføjer:

“Jeg havde troet, at det ville blive svært at finde den rigtige, men Nextt Management har et kæmpe netværk af kandidater, og det har hjulpet processen. Samtidig var de fleksible igennem hele processen i forhold til justeringer undervejs. Så det er bestemt en vej, vi vil gå en anden gang – også hvis vi står over for en konkret udfordring, hvor vi har brug for nogle særlige kompetencer i en periode. Det er oplagt som vækstvirksomhed.”

“Jeg havde troet, at det ville blive svært at finde den rigtige, men Nextt Management har et kæmpe netværk af kandidater, og det har hjulpet processen”