Her blev interim’en til den nye permanente leder

Selvom meningen var, at interim manageren kun skulle være i ingeniørvirksomheden Søren Jensen i en kort periode, var matchet så godt, at han endte med at få det job, han vikarierede i.

Brug for en hurtig løsning

Når økonomichefen i en lille virksomhed stopper, er der ikke umiddelbart nogen til at tage over i jobbet. Og selv om ingeniørvirksomheden Søren Jensens CFO sagde op i god tid, var der alligevel for lidt tid til at finde den permanente afløser. Så da HR-manager Pia Metzlaff i sit tidligere job havde haft stor succes med en interim manager, var hun ikke i tvivl om, at det var den løsning hun ville gå efter også her.

”Jeg vidste fra tidligere, at Nextt Management kunne løse opgaven. Og det gjorde de også her. Endda så godt, at vi endte med at få en ny permanent økonomichef. For den kandidat, vi fik fra Nextt, var udvalgt så grundigt, at han viste sig at være den helt rigtige til jobbet. Derfor blev han fastansat, da interim-perioden sluttede

Hun erkender, at hun i første omgang gik til et vikarbureau for at finde et match til den ledige stilling som økonomichef. Men bureauet fejlede. Bl.a. fordi de fokuserede mere på hvilke arbejdsopgaver vikaren skulle løse, og mindre på at finde den helt rigtige person til jobbet – hvilket hun anser for at være en generel udfordring i den branche.

”Det, der var vigtigt for mig, i den situation vi stod i, var at finde en person, der nok var dygtig, men som også havde erfaringen og personligheden til fra dag et at udfylde jobbet og passede ind i organisationen.

På den baggrund vil Pia Metzlaff til hver en tid anbefale at gå et step op og kontakte en virksomhed, der har specialiseret sig i at skaffe interim managers. Fx Nextt Management, hvor hun selv har fået stor hjælp – nu i to omgange.

”De gør langt mere ud af rekrutteringsprocessen, og praktiserer tæt på en rigtig executive search. Christian Hvashøj var utrolig grundig i sin udvælgelse og god til at indkredse og forstå vores præcise behov – på et helt andet niveau end et vikarbureau kan. At han er lynhurtig, er et ekstra plus, for det er netop, hvad man har brug for i situationen,” siger hun.

Når behovet er akut skal det gå stærkt

Da de hos Søren Jensen stod med en tom stol i økonomichefens kontor, kom flere løsningsmodeller under overvejelse. Enten skulle de have en midlertidig person ind, som bare kunne være der i 3-6 måneder, eller også skulle de satse på at få udvalgt en interim, som kunne udvikle sig til at blive den permanente løsning.

”Vi gik efter det sidste. Alene for at slippe for oplæring først af en midlertidig og kort tid efter af en fastansat økonomichef,” som Pia Metzlaff påpeger.

Når ingeniørvirksomheden ikke søgte den permanente løsning fra start, var det først og fremmest fordi behovet var akut, og man ikke kunne vente på en person med en længere opsigelsesperiode.

Samtidig var man godt klar over, at man med en midlertidig chef løb den risiko, at man ikke nødvendigvis fik den ønskede kvalitet. For når det skal gå stærkt, er udbuddet af kandidater begrænset – hvilket HR-chefen i øvrigt ser som endnu en god grund til at vælge Nextt, da de her har et omfangsrigt netværk at trække på.

Typisk højere forventninger

Hvis nogen holder sig tilbage fra at gå efter den midlertidige løsning, kan det have noget at gøre med den mistillid, der generelt klæber lidt til mennesker, som går ledige. En mistillid, som hun heller ikke selv ser sig helt fri af.

”Man vil nok altid tænke tanken om, hvorfor manden er ledig. Det er jo de færreste rigtigt dygtige chefer, der vælger at trække stikke og leve den usikre tilværelse, det er at gå interim-vejen,” funderer hun og skynder sig at tilføje, at det selvfølgelig er en dybt uretfærdig tanke.

Og hos Søren Jensen var der da heller slet ingen grund til mistillid over for den midlertidige leder. På intet tidspunkt har Pia Metzlaff således oplevet at måtte gå på kompromis med de faglige kvalifikationer hos ham.

”I realiteten regner man med, at han kan overtage og fylde jobbet ud fra dag ét, samtidig med at der ikke er så meget fokus på onboarding og oplæring, når chefen er midlertidig. Så alt i alt har man nok lidt højere forventninger til en interim,” siger hun.

Men hos Søren Jensen levede kandidaten altså op til alle forventninger – og lidt til. Så til andre i lignende situationer har hun blot ét råd: Ring til Christian!

Fakta om Søren Jensen

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S er et af Danmarks førende på sit område. Firmaet dækker alle specialer inden for fagområderne konstruktion, installation, el og IKT, og har stor erfaring og viden i gennemførelse af byggeprojekter – fra idéfase og planlægning til udførelse og løbende driftsoptimering. Firmaet er grundlagt i 1945 af ingeniør Søren Jensen og er i dag et familieejet aktieselskab med hovedkontor i Aarhus og afdeling i København. Firmaet videreføres i dag af 3. generation Jensen – Søren Jensens barnebarn Frank Jensen.