Digital transformation inkl. Automatisering og AI

”Jeg har været involvereret i mange turn arounds og forandringsprocesser igennem min karriere – og min erfaring er, at specielt når man befinder sig i SMV-segmentet, er det altid mere gunstigt at trække de tunge, erfarne eksperter ind for en periode – interim-ledere – og så lade ansættelsesforholdet slutte, når opgaven er løst”, siger Lars Tofft, Group CEO for Cell Tower Services

Kunde: Cell Tower Services ApS
STILLING: Interim IT and Digital Head
OPGAVE: Digital transformation Inkl. automation og AI – parallelt med klassiske IT-kompetencer
VARIGHED: 4 måneder + en forlængelse på 2 måneder

Udfordring

Cell Tower Services har – som led i en omfattende turn around – implementeret et transformationsprogram, der breder sig ud over mange områder af virksomheden. Det gælder blandt andet digitalisering og IT.

Målet er at gennemføre en større digital transformation af virksomheden og sikre, at Cell Tower Services er længst muligt med sin digitalisering af forretningen.

Parallelt med digitaliseringen har det også været interim-lederens opgave at varetage drift og udvikling af virksomhedens IT – herunder at analysere, lægge en strategi og eksekvere på IT–opgaver som IT-support, IT-sikkerhed og IT-leverandøraftaler.

Hvorfor valgte I interim?

Jeg har været involvereret i mange turn arounds og forandringsprocesser igennem min karriere – og min erfaring er, at specielt når man befinder sig i SMV-segmentet, er det altid mere gunstigt at trække de tunge, erfarne eksperter ind for en periode – interim-ledere – og så lade ansættelsesforholdet slutte, når opgaven er løst”, siger Lars Tofft, Group CEO for Cell Tower Services.

Det er langt den billigste og kvalitativt bedste vej at gå.

Lønnen

Måske er interim-lederen bedre gageret end den permanente ressource, man ellers ville ansætte til opgaven, men interim-lederen er jo kun tung i budgettet, så længe kontrakten løber.

Faktum er, at mange SMV’ere ikke har råd til den ressource, de reelt har brug for. Som regel ansætter mange en ’for let’ profil, fordi her passer lønpakken ind i virksomhedens niveau, men sjældent kommer man bedst muligt i mål med opgaven.

Kvaliteten

Med en interim-løsning får man adgang til den kvalitativt bedste. En tung profil, hvor man kan trække på vedkommendes erfaringer og kompetencer, så længe der er behov for det.

Ofte vil en interim-leder være overkvalificeret til jobbet. Fordelen er, at de med det samme er ’på’ opgaven. Hurtig til at effektuere og løse selv meget komplekse problemstillinger. Det indebærer også at lede medarbejderne godt igennem transformationen, så de selv er en del af processen.

 

Fordelen ved en interim-løsning er, at jeg får en m/k på posten, der lever og ånder virksomheden. Som ikke bare lægger en forkromet strategi og derefter forlader bygningen – uden at skele til, om virksomheden kan eksekvere strategien. En interim-leder lægger både strategien og er hands-on med i eksekveringen. M/k’en forlader først virksomheden, når opgaven er løst. Det indebærer også gode og udførlige overleveringer til medarbejderne, så de selv kan fortsætte arbejdet og holde kursen

 

En interim-løsning gør det muligt at accelerere en udvikling, at booste et område i en periode og så derfra lade linjeorganisationen køre videre.

En interim-leder er ikke en langsigtet løsning. Det vil være over-kill, men det hjælper virksomheden op på et nyt niveau, hvorfra virksomheden selv kan arbejde videre ud fra. En slags løfteraket, der bringer virksomheden ud på en flyvende start for at komme i kredsløb, hvorfra virksomheden selv kan navigere videre.

Resultater

Vi er i mål med første fase af vores omfattende digitaliseringsprogram. Blandt andet er alle aspekter af de klassiske IT-opgaver såsom drift, support og sikkerhed blevet outsourcet til en ny driftspartner, et 24 måneders digitalt road map udarbejdet, og de første af en række forretnings-digitaliseringsinitiativer igangsat, så vi i dag er godt gearet til fremtiden. IT & Digital-området er nu klar til den fremtidige, permanente leder til den funktion.

Som telekommunikations-virksomhed kan vi i dag imødekomme alle digitale krav og ønsker, som vores kunder måtte komme med – og samtidig kan vi yde en rådgivning, der også løfter digitaliseringen for vores kunder.

Om Cell Tower Services

Cell Tower Services varetager alt i forhold til rådgivning og etablering af master til telekommunikation – både de tekniske, operationelle og forretningsmæssige opgaver. Virksomheden blev startet i 2004 af dedikerede fagfolk, der alle havde konsulenterfaring inden for telekommunikation og konstruktion af master. I dag er der ca. 100 medarbejdere, som servicerer virksomhedens kunder ud af afdelingerne i Danmark og Indien.